Counter-Strike 2 - CS2 Hakkında Bilmen Gerekenler

Counter-Strike 2 - CS2 Hakkında Bilmen Gerekenler

Bu İçeriklerde İlginizi Çekebilir



Counter-Strike serisinin yeni oyunu olan Counter-Strike 2 (CS2) hakkında bilmen gerekenler Aşağıda Listelenmiştir.


Aslında Counter-Strike 2’ye tam anlamıyla “yeni” bir oyun demek doğru olmaz. Halihazırda fazlasıyla kalabalık bir oyuncu kitlesine sahip ve espor dünyasının en güçlü oyunlarından biri konumunda Counter-Strike. Yıllardır "Counter-Strike: Global Offensive" olarak varlığını sürdüren seri, aldığı güncellemeler ile kendini yeniliyordu. Counter-Strike 2’yi ise daha kapsamlı  güncelleme olarak düşünebilirsin.


Counter-Strike 2’nin resmi duyurusundan önce dedikoduları çıkmış ve günden güne artmaya başlamıştı. Beklenen açıklama 22 Mart’ta geldi ve Valve, Counter-Strike 2 üzerinde çalışıldığını doğruladı. Önümüzdeki yaz aylarında çıkış yapacak olan ve CS tecrübesini her yönüyle geliştireceği söylenen Counter-Strike 2'de yenilenmiş haritalar, dinamik sis bombası ve "sub-tick" güncellemesi gibi önemli yenilikler dikkat çekiyor.


 


Oyunun tanıtıldığı ilk andan itibaren en çok dikkat çeken yenilik sis bombası oldu. Patladığında belli bir alanda sabit olarak perdeleme yapan sis bombasının yapısı tamamen değişiyor. Artık dinamik bir yapıda çalışan sis bombasının bulutu farklı bir şekilde yayılmakla kalmıyor, çatışmalardan da etkileniyor. Örnek vermek gerekirse silahlardan çıkan kurşunların geçişi sırasında siste ufak boşluklar oluşuyor.

İsmiyle yeni bir oyun izlenimi veren Counter-Strike 2, yıllardır oynanan mevcut haritalarda görsel anlamda geliştirmeler sunuyor. Bunun nedeni ise halihazırda Source motoru üzerine inşa edilen CS:GO’dan Source 2 motoruna geçiliyor olması ki Valve bu değişikliği teknik açıdan Counter-Strike tarihindeki en büyük ilerleme olarak nitelendiriyor. Artık haritalar çok daha net ve temiz bir görselliğe sahip olacak.


 

 


Tick rate nedir? 


 Teknik detaylardan bahsetmişken “tick rate” güncellemesinde de bahsedelim. Kısaca açıklamak gerekirse “tick rate”, oyuncunun yaptığı eylemin sunucuya gitmesi, sunucuda işlenmesi ve oyuncuya geri dönmesi sürecini temsil eder. Sunuculardaki bu hertz (Hz) değeri ne kadar yüksek olursa o kadar sağlıklı bir rekabet ortamı sağlanmış olur. Günümüzün popüler multiplayer FPS oyunlarının sunucularındaki değerler şöyle:

 

  • Apex Legends - 20  
  • Battlefield - 45  
  • CS:GO - 64/128  
  • Escape from Tarkov - 30 (değişken)  
  • Fortnite - 30 Halo Infinite - 60  
  • Overwatch 2 - 64  
  • Rainbow Six Siege - 64  
  • Valorant - 128  
  • Warzone - 20

 

Yorum Gönder

📜 Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
📜 Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
📜 Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
📜 Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
📜 Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...
📜 Yorum Yaparken Hata Oluştu Mesajı Alıyorsanız. Çerezlerinizi Temizlediğinizden Emin Olun.

Copyright © TLCRBN Designed by Bilge Han Bilgen | TLCRBN .