Hilecilere Karşı Oyun Topluluğu Harekete Geçiyor: Call of Duty İlhamıyla Tüm Oyunlarda Alınacak Önlemler

Hilecilere Karşı Oyun Topluluğu Harekete Geçiyor: Call of Duty İlhamıyla Tüm Oyunlarda Alınacak Önlemler

Bu İçeriklerde İlginizi Çekebilir


Oyunlarda hile kullanımı, tek kişilik oyunlarda genellikle kabul edilebilir bir pratik olabilir, örneğin The Sims 4 gibi. Ancak, çok oyunculu oyunlara geçildiğinde durum değişir. Bu tür oyunlarda hile kullanımı, diğer oyuncular ve oyun şirketleri tarafından olumsuz bir şekilde karşılanır. Hileciler genellikle hoş karşılanmaz ve oyun şirketleri, hile kullanımına karşı önlemler alarak adil bir oyun ortamı sağlamaya çalışırlar.


Activision'dan Sert Karar: Hile Yapanları Tespit Ettiğinde Oyun Kapanacak

Call Of Duty Warzone Hile Koruma
"TeamRICOCHET: Güvenlik tespit sistemlerimiz artık fare ve klavyeyle oynarken aktif olarak hedefleme yardımcısı kullananları hedef alıyor. Tespit edildiğinde Call of Duty uygulaması kapatılacak." 

Activision, Call of Duty oyunlarında hilecilere karşı önlemlerini güçlendirmek amacıyla Ricochet adlı anti-hile yazılımını güncelledi. Yapılan güncelleme ile Modern Warfare 3, Modern Warfare 2 ve Warzone gibi pek çok oyunda bilgisayar kullanıcılarının hedef yardımcısı programları kullanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

"X'te yapılan duyuruda, Activision'ın güncellediği güvenlik sistemi ile fare ve klavye kullanan hilecilere karşı yeni önlemler alındığı belirtildi. Call of Duty uygulaması, hedefleme yardımcısı kullanan oyuncuları tespit ettiğinde otomatik olarak kapanacak. Ayrıca, bu tür araçların tekrarlayan kullanımları durumunda daha ciddi hesap yaptırımları uygulanabileceği açıklandı. Bu güncelleme, Activision'ın hilecileri Call of Duty oyunlarından uzaklaştırmak adına attığı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

2023 Kasım'ında, Call of Duty için anti-hile motoruna eklenen Splat özelliği, hile yapan oyuncuların paraşütlerini bozarak oyunun başında zemine çakılmalarına neden oldu. Richochet özelliği, ayrıca silahları kaldırmak ve rakipleri görünmez kılmak gibi önlemlerle de hilecilerle mücadelede etkili bir rol oynuyor.

Yorum Gönder

📜 Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
📜 Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
📜 Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
📜 Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
📜 Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...
📜 Yorum Yaparken Hata Oluştu Mesajı Alıyorsanız. Çerezlerinizi Temizlediğinizden Emin Olun.

Copyright © TLCRBN Designed by Bilge Han Bilgen | TLCRBN .