Metacritic'e Göre 2023'ün Hayal Kırıklığı Yaratan 10 Oyun

Metacritic'e Göre 2023'ün Hayal Kırıklığı Yaratan 10 Oyun

Bu İçeriklerde İlginizi Çekebilir

Metacritic, 2023'ün en kötü oyunlarını eleştirmen puanlarına dayanarak açıkladı. Liste, düşük puan alan ve genel olarak beğenilmeyen oyunları içeriyor. Eleştirmenlerin verdiği düşük puanlar genellikle teknik sorunlar, eksik oyun tasarımı, kötü optimize edilmiş grafikler ve tekrarlayan oyun mekaniği gibi faktörlere dayanıyor. Oyunseverler, bu yapımlardan bekledikleri kaliteyi bulamayarak hayal kırıklığı yaşadılar. 2023, çeşitli alanlardaki gelişmelerle dolu bir yıl olarak geride kaldı. Özellikle oyun dünyası, birçok yeni oyunun piyasaya sürüldüğü bir yıl olarak öne çıktı. Ancak, bazı oyunlar beklentileri karşılayamayarak hayal kırıklığı yarattı.

Metacritic, dünyanın en büyük oyun, dizi ve film değerlendirme sitelerinden biri olarak, geçen yılın en kötü oyunlarını eleştirmen puanlarına göre belirledi. Liste, sadece bu yıl içinde çıkan ve geniş çapta beğenilmeyen oyunları içeriyor. 7 veya daha az eleştirmenden değerlendirme alan oyunlar listeye dahil edilmedi.

10: Gargoyles Remastered

  • Metascore: 49
  • Çıkış tarihi: 19 Ekim 2023
Empty Clip Studios tarafından geliştirilen Gargoyles Remastered, 90’ların 16 bit yana ilerlemeli platform macerasının yenilenmiş sürümüdür. Ancak, Gargoyles çizgi dizisinden esinlenen bu oyun, kısa süresi ve aşırı zorluk seviyesi gibi nedenlerle eleştiri topladı. Yenileme kararının sorgulandığı oyuna Metacritic puanı 49 olarak yansıdı.

9: Loop8: Summer of Gods

Loop8: Summer of Gods
  • Metascore: 49
  • Çıkış tarihi: 1 Haziran 2023
1980'ler Japonya'sında geçen Loop8 Summer of Gods, JRPG türünde bir oyun olup eleştirmenler tarafından genel olarak olumsuz değerlendirmeler almıştır. Özellikle oyunun savaş sistemi ve hikayesi eleştirilmiştir. Bu nedenle oyun, Metacritic puanı olarak sadece 49 almıştır.

8: Gangs of Sherwood

8: Gangs of Sherwood
  • Metascore: 48
  • Çıkış tarihi: 27 Kasım 2023
Sherwood Ormanı'nda geçen eşli aksiyon oyunu Gangs of Sherwood, Robin Hood'un tanıdık hikayesinden esinleniyor. Ancak, Appeal Studios tarafından geliştirilen oyun, genel bir olmamışlık hissi ve özellikle boss savaşlarının kolaylığı nedeniyle beğenilmedi ve sadece 48 puan elde edebildi.

7: Hellboy:Web of Wyrd

Hellboy:Web of Wyrd
  • Metascore: 47
  • Çıkış tarihi: 18 Ekim 2023
Hellboy: Web of Wyrd, roguelike aksiyon türünde bir oyun olup ünlü çizgi roman kahramanı Hellboy'dan ilham alıyor. Oyun, görsel ve karakter açısından olumlu eleştirilere rağmen oynanış açısından beklentileri karşılayamayarak 47 puan aldı.

6: Crime Boss: Rockay City

Crime Boss: Rockay City
  • Metascore: 43
  • Çıkış tarihi: 28 Mart 2023
Ingame Studios tarafından geliştirilen Crime Boss: Rockay City, bir FPS oyunudur ve bir suç çetesini kontrol etme konseptine dayanır. Oyun, yıldızlarla dolu bir seslendirme kadrosuna rağmen beklenen kaliteyi sunamamış ve Payday tarzındaki rakiplerinin gerisinde kalmıştır. Basitçe "sıkıcı" olarak değerlendirilen oyun, Metacritic puanı olarak sadece 43 almıştır.

5: Testament: The Order of High Human

Testament: The Order of High Human
  • Metascore: 41
  • Çıkış tarihi: 13 Temmuz 2023
Fairyship Games'un imzasını taşıyan bu oyun, RPG öğelerini içeren bir FPS oyunudur. Eleştirmenlere göre, oyunculara hiçbir şey sunmayan ve zevkli bir oynanışa sahip olmayan bu fantastik gerçeklik oyunu, Metacritic puanı olarak sadece 41 almıştır.

4: Quantum Error

Quantum Error
  • Metascore: 40
  • Çıkış tarihi: 9 Haziran 2023
TeamKill Media tarafından geliştirilen Quantum Error, uzayda geçen bilim kurgu ve korku türündeki bir oyundur. Oyun, zombilerden teröristlere ve yangınlardan kurtulanları kurtarmaya çalışan bir karaktere odaklanmaktadır. Ancak, çok sayıda öğeyi bir araya getirmeye çalışırken oyunculara yeterli bir deneyim sunamamış ve Metacritic puanı olarak sadece 40 almıştır.

3: Greyhill Incident

Greyhill Incident
  • Metascore: 38
  • Çıkış tarihi: 9 Haziran 2023
Refugium'un imzasını taşıyan Greyhill Incident, uzaylı istilası temalı bir gizlilik/hayatta kalma oyunudur. Eleştirmenlere göre, oynanıştan karakterlere hayat veren oyuncu performansına kadar her açıdan kötü bir deneyim sunmaktadır. Oyunun Metacritic puanı sadece 38'dir.

2: Flashback 2

Flashback 2
  • Metascore: 35
  • Çıkış tarihi: 16 Kasım 2023
1992’de çıkan, ikonik bilim kurgu oyunu Flashback’in de yer aldığı seriye dahil olan bu yapım, hiç zorlayıcı olmayan oynanışı, çözülemeyen sorunları, çok basit bir yaklaşımla oluşturması gibi nedenlerden dolayı hiç beğenilmedi ve 35 puanda kaldı.

1: The Lord of the Rings: Gollum

The Lord of the Rings: Gollum
  • Metascore: 34
  • Çıkış tarihi: 25 Mayıs 2023
Yüzüklerin Efendisi serisinden ilham alan ve Gollum'u kontrol etme özelliği sunan oyunda büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Oyun, çıktığı anda sorunları ve eleştirileriyle gündemde kaldı. Geliştirici firma Deadlic, oyunun genel beğeninin altında kalmasından dolayı uzun bir özür dahi yayımladı. The Lord of the Rings: Gollum, görsellerinden hikayesine kadar hiçbir öğesi beğenilmedi ve Metacritic puanı olan 34 ile bu listede birinci sıraya yerleşti.

Sizlerde Oyunlar Hakkındaki Görüşlerinizi Yorumlarda Belirtebilirsiniz..

Yorum Gönder

📜 Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
📜 Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
📜 Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
📜 Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
📜 Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...
📜 Yorum Yaparken Hata Oluştu Mesajı Alıyorsanız. Çerezlerinizi Temizlediğinizden Emin Olun.

Copyright © TLCRBN Designed by Bilge Han Bilgen | TLCRBN .