Sony, Oyunculara Hemen Oynamanın Keyfini Sunacak Yeni Patentini Açıkladı

Sony, Oyunculara Hemen Oynamanın Keyfini Sunacak Yeni Patentini Açıkladı

Bu İçeriklerde İlginizi Çekebilir

Sony'nin yeni patentine göre, oyuncular oyunları parça parça indirip yükleyebilecekleri bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu sistemle, oyunun bir kısmını indirip hemen oynamaya başlamak mümkün olacak. Aynı anda oyunun geri kalan kısmı arka planda indirilebilecek, böylece oyuncular oyunu oynarken geri kalan içerikleri beklemek zorunda kalmayacak.

Oyun sektörü, hızla gelişen eğlence endüstrisinin öncü alanlarından biri olmasına rağmen, bu gelişme dosya boyutlarındaki ciddi artışları da beraberinde getirdi. Eskiden CD'lerle yükleyip oynadığımız oyunlar, günümüzde hard disklerin sınırlarını aşarak yer sorunu yaratıyor. Şimdi, "iyi" bir oyun için 100 GB depolama alanı standart hale geldi.

Ancak, bu gelişmeye paralel olarak, kullandığımız donanımların depolama kapasiteleri ve internet hızlarımız aynı hızda artmadı. Bu durum, eskiden onlarca oyunu depolayabildiğimiz cihazlara sadece 3-5 oyun sığdırabilmemize, bir zamanlar 1-2 saatte indirebildiğimiz oyunları ise artık 1-2 günde indirebilmemize neden oldu.


Sony'nin yeni patenti ile oyunları anında oynamak mümkün olacak.


Sony'nin Ağustos 2023'te başvurusunu yaptığı yeni patent, oyun dosya boyutlarındaki sorunu çözecek yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. Artık oyunları tamamını indirmek yerine parçalar halinde indirip oynamaya başlayabileceksiniz. Patent, oyunun belirli kısımlarını oynarken arka planda geri kalan bölümleri indirmeye devam etme imkanı sağlıyor, ayrıca indirilen her parçanın oyun süresini ve ne kadar sürede oynanabilir olacağını belirtiyor.

Peki Bu Özellik Ne İşe Yarayacak ?

Bu teknoloji, büyük dosya boyutlarına sahip oyunların hızlı bir şekilde oynanabilir hale gelmesini sağlamayı amaçlıyor. Örneğin, GTA 6 gibi büyük oyunları tamamını indirmeden önce oynamaya başlayabileceksiniz. Böylece, 24Mbps'lik bir internet hızıyla uzun süreler beklemek zorunda kalmadan, oyunun keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. Teknoloji, oyunun belirli kısımlarını indirirken diğer bölümleri arka planda indirme imkanı sunarak, oyuncuların daha hızlı ve sorunsuz bir oyun deneyimi yaşamalarına olanak tanıyor.

Yorum Gönder

📜 Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
📜 Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
📜 Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
📜 Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
📜 Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...
📜 Yorum Yaparken Hata Oluştu Mesajı Alıyorsanız. Çerezlerinizi Temizlediğinizden Emin Olun.

Copyright © TLCRBN Designed by Bilge Han Bilgen | TLCRBN .